2012. augusztus 12., vasárnap
KÁVÉS-SÁRGADINNYÉS POHÁRKRÉM
Valami pikáns, különleges ízhatásra vágytam és még sosem kóstoltam a sárgadinnyét kávés krémmel, ideje kipróbálni., az ízek fantasztikusak voltak, főleg mert jó édes és érett dinnyét sikerült vásárolnom. A sárgadinnye vásárlása mindig zsákbamacska, mert ugye ezt általában nem vágják meg és nem árulnak féldinnyét, mint a görög esetében. Vajon édes, érett, tesszük fel magunkban a kérdést, szagolgatjuk, nyomkodjuk s nem tudjuk mi lapul belül, végül választunk és otthon kiderül a felvágásnál milyet is vettünk. Én még nem csalódtam egyszersem, valahogy mindig jófélét sikerült haza vinnem.
HOZZÁVALÓK
1 fél érett sárgadinnye
25 dkg mascarpone
2-3 ek porcukor
3 kk instant kávé + 1 a szóráshoz
2 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A dinnyét apró kockákra vágjuk. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk az édes krémet, hozzáadjuk a kávét és lazán összeforgatjuk. A kávé szépen elolvad a krémben. Nyomózsák segítségével egy pohár vagy kehely aljába nyomunk a krémből, majd rátesszük a dinnyekockákat, ismét krém, dinnye és krém. A tetejét kirakjuk dinnyekockákkal és megszórjuk kávéval ,ami ahogy felolvad szétfolyik a dinnyén.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése