A GoodFood magazinban láttam ezt a sütési megoldást, a kis panettonék szívesen tartózkodtak a konzerves dobozokban, mert nagyon szépen megemelkedtek. A kalácstésztába most csak aszalt szilvát szórtam, de mondanom sem kell, hogy igazán szaftos és puha mini kuglófok készültek el.
HOZZÁVALÓK - 4 db - hoz
- 50 dkg liszt, 1 ek vaníliás pudingpor, 2 ek tejpor, 1 tasak szárított élesztő, 10 dkg cukor, 1 tk só, 7, 5 dkg olvasztott vaj, 2, 5 dl meleg víz, 1 db tojás,
aszalt szilva
1 tojás pici vízzel elkeverve - a kenéshez
mandula - a szóráshoz
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Miután megkelt, kissé átgyúrjuk és négyfelé vágjuk, gombócokat formálunk belőle. A dobozokat sütőpapírral kibéleljük, hogy az oldalán is túllógjon, majd belehelyezzük a tésztagombócokat és hagyjuk a duplájára kelni.
Sütés előtt kenjük le vízzel elkevert tojással és szórjuk meg szeletelt mandulával.
180°C - os sütőben kb félóra alatt süssük készre.
Azt a ...!!! Nagyon ötletes! Na, és finom! :)
VálaszTörlésIgen, konzervdoboz gyűjtésre fel! :) Megint annyira jók a képek, meg persze a panettonék is! :)
VálaszTörlés