Karácsonykor mindig van az asztalon vagy puncs szelet, vagy puncs golyó, mert igen nagy népszerűségnek örvend a családom körében. A puncsgolyókkal nincs nagy macera, belehet vonni a gyerekeket is, hiszen ők nagyon értenek a gyurmázáshoz. Máz vagy máz nélkül, igen finom kis bonbonocska, amivel bővíthetjük a karácsonyi sütis tálat.
HOZZÁVALÓK
25 dkg babapiskóta, 10 dkg cukor + 1 dl víz, 5 ek, rum, mazsola, 5 ek málnaszörp, 3 ek olvasztott vaj, 1 ek kakaópor, 5 dk darált dió, 2 ek baracklekvár
A cukorból a víz hozzáadásával sűrű szirupot főzünk, a mazsolát beáztatjuk a rumba. A piskótákat összemorzsoljuk és hozzákeverjük a többi hozzávalót majd a kihűlt szirupot. Jól összekeverjük és állni hagyjuk, hogy kellően átnedvesedjen a morzsa.
Kisebb golyókat formálunk és bevonjuk mázzal, tetejére színes cukorkákat szórunk.
Máz :
20 dkg átszitált porcukor, 1 tojásfehérje, nagyon pici piros ételfesték - jól kikeveni.
Ez a puncsgolyó a csajsziknál tuti befutó lesz (és nem csak a szép rózsaszín színe miatt):) Nagyon tetszik a fenti téli kép is, valamint a jobb oldalon néha-néha lehulló hópehely:)
VálaszTörlésKöszönöm! - nehéz volt döntenem a sok szép téli kép közül, de nagy nehezen azért sikerült.A puncsgolyónak nálunk nagy sikere van, remélem sokan elkészítitek:)
TörlésFinom és nagyon szép! :) Felveszem az elkészítendők végeláthatatlan listájára, bár előkelő helyre kerül a listán, hiszen szeretjük a puncsos ízt! :)
VálaszTörlésNálunk is kedvenc, a puncskocka, de ezzel a golyócskákkal is nagy sikert értem el a családom körében. Karácsonyra dupla adaggal készülök:)
TörlésBármikor, bármilyen körülmények között jöhet, mert nagyon szeretem! :)
VálaszTörlésHát mi is így vagyunk a lányommal:)
Törlés