A hideg téli napokon, akár otthon vagy a karácsonyi vásárban nézelődve jól esik egy bögre meleg forralt bor,- de ez még muffinba is sütve? Imádom amikor az egész lakást átjárja a karácsonyi fűszerek illata sütés közben.
HOZZÁVALÓK 12 db - hoz
20 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor
3 db tojás
1 dl forralt bor
1 tk sütőpor
5 dkg reszelt étcsokoládé
csipet só
ELKÉSZÍTÉS
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább habosítjuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a reszelt csokival, csipet sóval és összekeverjük a vajas masszával. Hozzáöntjük a forralt bort majd beleforgatjuk a tojáshabot. A sütőformát kibéleljük muffinpapírral és a 3 / 4 részig megtöltjük, 170 °C - on készre sütjük.
Nagyon izgalmasan hangzik a forralt bort süteménnyel párosítani!...És gyönyörűen tálaltad, fényképezted! Gratula:)))
VálaszTörlésMilyen szuper ötleteid vannak! Ezt muszáj lesz kipróbálni!
VálaszTörlésDe szépek lettek, a fotók nemkülönben! :) Kíváncsivá tettél a forralt borral a tésztában! :)
VálaszTörlésKöszönöm Lányok!Én is kételkedtem a receptben , de isteni íze lett, föleg ha a bor jó fűszeresre sikeredik.
VálaszTörlés