,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. december 8., szombat

FORRALT BOROS MUFFIN




 A hideg téli napokon, akár otthon vagy a karácsonyi vásárban nézelődve jól esik egy bögre meleg forralt bor,- de ez még muffinba is sütve? Imádom amikor az egész lakást átjárja a karácsonyi fűszerek illata sütés közben. 




HOZZÁVALÓK  12 db - hoz
20 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor
3 db tojás
1 dl forralt bor
1 tk sütőpor
5 dkg reszelt étcsokoládé
csipet só

ELKÉSZÍTÉS
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább habosítjuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a reszelt csokival, csipet sóval és összekeverjük a vajas masszával. Hozzáöntjük a forralt bort  majd beleforgatjuk a tojáshabot. A sütőformát kibéleljük muffinpapírral és a  3 / 4 részig megtöltjük, 170 °C - on készre sütjük.





4 megjegyzés:

  1. Nagyon izgalmasan hangzik a forralt bort süteménnyel párosítani!...És gyönyörűen tálaltad, fényképezted! Gratula:)))

    VálaszTörlés
  2. Milyen szuper ötleteid vannak! Ezt muszáj lesz kipróbálni!

    VálaszTörlés
  3. De szépek lettek, a fotók nemkülönben! :) Kíváncsivá tettél a forralt borral a tésztában! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Lányok!Én is kételkedtem a receptben , de isteni íze lett, föleg ha a bor jó fűszeresre sikeredik.

    VálaszTörlés