Advent második vasárnapja van. Odakint hó, hó és hó, ez adta az ihletet ennek az egyszerű, de mégis nagyon finom sütésnélküli torta elkészítéséhez, ami kellemesen édes, vaníliás tejszínes és krémes. Szerintem aki elkészíti, imádni fogja - persze ha szereti a tejberizst, mert ez az alapja a krémnek. Az ünnepekre bátran ajánlom mindazoknak, akik nem akarnak a sütéssel bíbelődni, vagy azoknak akik csak könnyű desszertre vágynak.
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg olvasztott vaj, 1 kk vaníliakivonat
- A kekszet összekeverjük az olvasztott margarinnal és egy 21 cm - es kapcsos tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a krémet.
KRÉM
- 10 dkg kerekszemű rizs, 2 dl víz, 6 dl tej, csipet só, cukor - ízlés szerint, 10 dkg kókuszreszelék, 2 dl tejszín, 2 dkg zselatin, 1 tk. vaníliakivonat
Tetejére :
- kb 150 ml tejszín , 2 ek porcukor
- Kevés vajon megfuttatjuk a rizst, majd hozzáöntjük a vizet, a tejet és kevergetve puhára főzzük. Tűzről levéve belekeverjük a cukrot, a vaníliát és a kókuszt, majd hagyjuk kihűlni.
- A zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, a tejszínt kemény habbá verjük.
- A kihűlt rizshez hozzákeverjük a folyósra melegített zselatint és óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal, ezután majd a kekszes alapra egyenletesen rásimítjuk és 1 - 2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
- A tejszínt kemény habbá verünk és habrózsákat nyomunk a torta tetejére
Gyönyörűséges!!
VálaszTörlésNagyon tetszik nekem is olyan egyszerű és mégis mutatós tortácska:)
TörlésAnnyira gyönyörű! :) A torta is és a fotóid is! :) Biztosan nagyon finom, szeretem a tejberizset és a vele/belőle készülő bármilyen finomságot! :)
VálaszTörlésÉn nem különben. A tömény tejberizs a felvert tejszínnel átforgatva, olyan légiessé teszi, hogy rögtön két szeletet el is fogyasztottam egyszerre.
Törlés