A Kifőztük magazin dec. - i számában találtam rá, erre a marcipános karikákra, mivel imádom a marcipánt rögtön el is készítettem., azzal a különbséggel, hogy tettem hozzá még narancslikőrt. Nem túl sok alapanyag kell hozzá, de a lényeg a legalább 50 % -os mandulatartalmú marcipánmassza. Könnyű, légies linzerféle.
HOZZÁVALÓK
12 dkg marcipánmassza
15 dkg lágy vaj
4 dkg porcukor
18 dkg liszt
6 dkg étk. keményítő
1 narancs reszelt héja
1 ek narancslikőr
2 tojás
ELKÉSZÍTÉS
A marcipánmasszát krumplinyomón áttörjük és a többi hozzávalóval jól kikeverjük. Csillagcsöves nyomózsákba rakjuk és sütőpapíros tepsibe karikákat nyomunk. 180°C -os sütőbe 8 10 percig sütjük.
Rácsra téve kihűtjük és vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Imádom a marcipánt, narancsos ízesítéssel is nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésÉn is nagy marcipán rajongó vagyok, képes vagyok megenni egy egész kis natur tömböt - mert ezt egyszerűen nem lehet megunni.
VálaszTörlésszia :)
VálaszTörlésne haragudj.. valaki átvette a receptedet.. és használhatatlan valamit kreált belőle.
Mondd, neked tényleg ennyi száraz anyaghoz elég az 1 ek narancslikőr?
mert nekem csak valami omlós tészta-szerűség keveredett belőle :(
Sajnálnám ám kidobni a vajat meg a marcipánmasszát főként :((
Bambi
http://orsicsibe.blogspot.hu/2012/12/marcipanos-karikak.html
VálaszTörlésBambi
Kedves Bambi! Valójában én találtam rá erre a receptre az újságban és akkor nem volt a hozzávalókhoz még hozzáírva a tojás.( csak most látom, hogy már ott van) Én is furcsállottam ezért egy nagy ek.likőrt tettem hozzá.A marcipán az aldiból való és elég nedves és ragacsos, így összeállt a massza és ha látod több a vaj és a marcipán adagja is,mint a fent említett blogban.De kifogom próbálni tojás hozzáadásával is ugyanezekkel a hozzávalókkal és mennyiségekkel.Nekem jól sikerültek így is!:)
VálaszTörlés