,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. december 10., hétfő

NARANCSOS MARCIPÁN KARIKA


A Kifőztük magazin dec. - i számában találtam rá, erre a marcipános karikákra, mivel imádom a marcipánt rögtön el is készítettem., azzal a különbséggel, hogy tettem hozzá még  narancslikőrt. Nem túl sok alapanyag kell hozzá, de a lényeg  a legalább 50 % -os mandulatartalmú marcipánmassza. Könnyű, légies linzerféle. 


HOZZÁVALÓK

12 dkg marcipánmassza
15 dkg lágy vaj
4 dkg porcukor
18 dkg liszt
6 dkg étk. keményítő
1 narancs reszelt héja
1 ek narancslikőr
2 tojás




ELKÉSZÍTÉS

A marcipánmasszát krumplinyomón áttörjük és a többi hozzávalóval jól kikeverjük. Csillagcsöves nyomózsákba rakjuk és sütőpapíros tepsibe karikákat nyomunk. 180°C -os sütőbe 8 10 percig sütjük.
Rácsra téve kihűtjük és vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.





5 megjegyzés:

  1. Imádom a marcipánt, narancsos ízesítéssel is nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is nagy marcipán rajongó vagyok, képes vagyok megenni egy egész kis natur tömböt - mert ezt egyszerűen nem lehet megunni.

    VálaszTörlés
  3. szia :)
    ne haragudj.. valaki átvette a receptedet.. és használhatatlan valamit kreált belőle.
    Mondd, neked tényleg ennyi száraz anyaghoz elég az 1 ek narancslikőr?
    mert nekem csak valami omlós tészta-szerűség keveredett belőle :(
    Sajnálnám ám kidobni a vajat meg a marcipánmasszát főként :((

    Bambi

    VálaszTörlés
  4. http://orsicsibe.blogspot.hu/2012/12/marcipanos-karikak.html

    Bambi

    VálaszTörlés
  5. Kedves Bambi! Valójában én találtam rá erre a receptre az újságban és akkor nem volt a hozzávalókhoz még hozzáírva a tojás.( csak most látom, hogy már ott van) Én is furcsállottam ezért egy nagy ek.likőrt tettem hozzá.A marcipán az aldiból való és elég nedves és ragacsos, így összeállt a massza és ha látod több a vaj és a marcipán adagja is,mint a fent említett blogban.De kifogom próbálni tojás hozzáadásával is ugyanezekkel a hozzávalókkal és mennyiségekkel.Nekem jól sikerültek így is!:)

    VálaszTörlés