Triplán sajtos krémes kis falatkák. Sajt a tésztában, sajtkrém a töltelékben és sajttal szórva a tetején. Igazi sajtos kényeztetés. Az ünnepekre kiváló választás - de dupla adagot sütni ! - mert gyorsan fogy.
HOZZÁVALÓK / kb 30 db, /
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 ek só
- 2 ek tejföl
- fél cs élesztő
- 1 tk cukor
- 1 dl tej
- 1 tojásfehérje - a ragasztáshoz
- 2 tubus sajtkrém
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt az 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sajtot, a sót, a tejfölt, a felfutott élesztőt és sima tésztává gyúrjuk. Kb. fél cm - re kinyújtjuk, 3 cm -es átmérőjű formával kiszaggatjuk, minden másodikba lyukat szúrunk . Tojásfehérjével összeragasztunk egy telit és egy lyukasat.
180 °C -os előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor kicsit kihűltek, mindegyik falatkába jócskán nyomunk a sajtkrémből.
A tetejére pedig reszelt sajtot szórunk.
Nagyon guszta, tetszik! :)
VálaszTörlésKicsit több vele a macera, mint a hagyományos pogikkal, de hidd el megéri. Nálunk pillanatok alatt elfogyott!
VálaszTörlésHát, bekapnék most párat! :)) Keleszteni nem is kell? Egyből lehet szaggatni és sütni?
VálaszTörlés