Nagyon szeretem a tonhalkonzervet, csak úgy pirítósra kenve, esetleg tojáskrémbe, pizzára és nem utolsó sorban, fasírtnak elkészítve. Köretként fekete rizst és sajtgolyókat kínáltam mellé egy kis salátával, jó sok citrommal meglocsolva. Szerintem karácsonykor a menüsor egyike is lehet.
HOZZÁVALÓK
FASÍRT - kb 10 db
- 2 doboz olajos tonhaltörzs konzerv
- 2 szikkadt zsömle
-1 tojás,
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- őrölt színes bors
- petrezselyemzöld
- só, pirospaprika, őrölt koriander
- zsemlemorzsa
A konzervet jól lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a jól kinyomkodott beáztatott zsemlét és a többi hozzávalót. Pogácsákat formálunk, megforgatjuk a morzsában és bő forró olajban kisütjük.
SAJTGOLYÓK
- 25 dkg mascarpone, 20 dkg reszelt edami sajt, 1 gerezd fokhagyma reszelve, apróra vágott friss bazsalikom, ( ha nincs, akkor szárított ) só, őrölt színes bors - ízlés szerint.
A hozzávalókat jól kikeverjük, diónyi golyókat formálunk és felhasználásig hűtőben tároljuk.
FEKETE RIZS
A fekete rizs, az ősi kínai uralkodók fekete gabonája - Olaszországból. A fekete rizs Kínából származik, de ma már az olaszországi Po völgyében is termesztik. Nagyon ízletes teljes kiőrlésű rizs, melyet 40 percig kell főzni. Főzés után nagyon kellemes szantálfa és friss kenyér illatot áraszt. Az elbeszélések alapján ezt a rizst a kínai földművesek kizárólag az uralkodónak és a családjának termesztették, mely egyfajta afrodiziákumként is szolgált. Készítse vajjal vagy olajjal, vagy köretként halakhoz és húsokhoz.
Nagyon guszta, gyönyörűen tálaltad! :) Tonhalkonzervből még nem készítettem fasírtot, de jó ötlet, finom lehet! És nagyon tetszik a sajtgolyó is, tervezem én is karácsonyra az elkészítését! :)
VálaszTörlésHankka! A fasírtot mindenképpen próbáld ki- mert nagyon finom:) a sajtgolyó pedig pillanatok alatt kész van és hidegtálakhoz is nagyon ajánlom!
VálaszTörlés