Karácsony Szentestéjének akár első fogása is lehet ez a finom borleves, langyosan, vagy hidegen fogyasztva.
Habgaluskával, vagy tejszínhabrózsával kínálhatjuk, a lényeg, hogy egy könnyű, nagyon finom előétel.
HOZZÁVALÓK
fél liter édeskés fehérbor, 2 dl víz, pár szem szegfűszeg és szegfűbors, vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, fahéj, mazsola, 2 tojássárga, 2 dl tejszín, cukor - ízlés szerint
A bort a vízzel és a fűszerekkel feltesszük kb 10 percig forrni, tetszés szerint ízesítjük cukorral. A tojássárgát kikeverjük a tejszínnel és állandó keverés mellett hozzácsurgatjuk a levesbe, simára keverjük. Beleszórjuk a mazsolát és hagyjuk pár percig forrni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése