Omlós tésztába rejtett, könnyű, vaníliás krém, pirított fenyőmaggal a tetején. A fiam hazajött a suliból és nem rögtön az ebédet kérte, hanem megevett előtte egy jó nagy szelet pitét. Finom . . . . - aztán még vágott egy szeletet, az ebéd meg majd jó lesz vacsira - mondta.
HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS
TÉSZTA : 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2 ek tejföl, 2 tojássárga, 10 dkg porcukor, csipet só
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk és a többi hozzávalóval gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
KRÉM : 1 nagy doboz tejföl, 3 tojás, cukor - ízlés szerint, 1 cs vaníliás pudingpor, 1 kk vaníliakivonat
A tejfölt kikeverjük a cukrokkal és a pudingporral, ízesítjük, majd beleütjük a tojásokat - jól összekeverjük.
A tészta felét kinyújtjuk, beleigazítsuk egy 26 cm -átmérőjű piteformába, megszurkáljuk és beleöntjük a vaníliás krémet. A tészta másik felét is kinyújtjuk és betakarjuk vele a krémet.
Előmelegített sütőben 180 °C -on kb 30- 35 percig süssük.
Ha teljesen kihűlt megszórjuk fenyőmaggal és vaníliás porcukorral.
Ezért a pitéért én is elcserélném az ebédemet, finom, krémes desszert lehet! :)
VálaszTörlésVan egy adag omlós tésztám a mélyhűtőben, és gondolkoztam azon, mit csináljak belőle. Tovább már nem kell gondolkoznom. Köszönöm! :)
VálaszTörlés