,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. december 5., szerda

MÉZES - NARANCSOS CSIRKECOMB




Ezek a mézes - narancsos csirkecombok, nálunk az egyik kötelező menük egyike, karácsonykor. Mindenki  nagyon szereti, sőt aszalt szilvát is szoktam pár szemet mellé dobni, hogy még ízletesebb legyen. Köretnek, vajas burgonyát és mazsolás rizst kínálhatunk mellé.


HOZZÁVALÓK

személyenként 1 db csirkecomb
1 fej fokhagyma
2 db narancs
2 ek méz
só, bors
aszalt szilva

 A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és belehelyezzük egy kiolajozott tepsibe . A  mézet kikeverjük egy narancs kifacsart levével és meglocsoljuk a felével a combokat. Hozzátesszük a fokhagyma gerezdeket, letakarjuk alufóliával majd hűtőbe tesszük kb 1 órára pácolódni. Előmelegített, 180 °C - os sütőben letakarva kb félóráig pároljuk, ezután levesszük a  fóliát és egy ecsettel átkenjük a combokat a mézes narancslével, mellé tesszük a narancsgerezdeket és  az aszalt szilvát. Sütés közben párszor kenegessük még meg a maradék mézes narancslével és süssük szép pirosra.



8 megjegyzés:

  1. Ezt mi is nagyon szeretjük! Akár csirke, akár kacsa, naranccsal bármelyik jöhet.:)

    VálaszTörlés
  2. De nagyon guszta! :) Kellett nekem éhesen leülni nézelődni! :)

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Koretnek mehet egy gomboc krumplipure meg egy gomboc fott rizs nyakonontve megyszosszal , ki van probalva .

      Törlés
  4. Tegnap ismét ez volt a menü, egyszerűen finomságos,csodálatos....:)
    Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre. Köszönöm!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Az egy fej fokhagyma és a 2 narancs 4 csirkecombhoz kell?

    VálaszTörlés
  6. Tüneményes oldal! A legjobb szakácsnőknek a lelkük is szép. :-)

    VálaszTörlés