HOZZÁVALÓK
- személyenként 1 db csirkecomb
- 1 fej fokhagyma
- 2 db narancs
- 2 - 3 ek méz
- só, bors
- 20 dkg aszalt szilva
- 20 dkg aszalt szilva
A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és belehelyezzük egy kiolajozott tepsibe . A mézet kikeverjük egy narancs kifacsart levével és meglocsoljuk a felével a combokat. Hozzátesszük a fokhagyma gerezdeket, letakarjuk alufóliával majd hűtőbe tesszük kb 1 órára pácolódni. Előmelegített, 180 °C - os sütőben letakarva kb félóráig pároljuk, ezután levesszük a fóliát és egy ecsettel átkenjük a combokat a mézes narancslével, mellé tesszük a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát. Sütés közben párszor kenegessük még meg a maradék mézes narancslével és süssük szép pirosra.
Ezt mi is nagyon szeretjük! Akár csirke, akár kacsa, naranccsal bármelyik jöhet.:)
VálaszTörlésDe nagyon guszta! :) Kellett nekem éhesen leülni nézelődni! :)
VálaszTörlésKöretnek mit készítesz mellé?
VálaszTörlésKoretnek mehet egy gomboc krumplipure meg egy gomboc fott rizs nyakonontve megyszosszal , ki van probalva .
TörlésTegnap ismét ez volt a menü, egyszerűen finomságos,csodálatos....:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy rátaláltam erre a receptre. Köszönöm!!!!!!
Elkészült. Valami mennyei :D
VálaszTörlésAz egy fej fokhagyma és a 2 narancs 4 csirkecombhoz kell?
VálaszTörlésTüneményes oldal! A legjobb szakácsnőknek a lelkük is szép. :-)
VálaszTörlés