A hétvégén mézeskalács sütésbe kezdtünk a lányommal. Odakint zord és hűvös időjárás tombolt hóval és esővel, addig jó meleg lakást átjárta a finom mézeskalács fűszeres illata. Készültek harangok / itt / és elkészítettük a házikót. A maradék tésztából pedig pár csillagocska és fenyő készült, de még hátra van az aprósütemények sütése.
Ennél a házikónál nem kell az összeragasztással bajlódni, nem kell félni, hogy szétfog dőlni. Igazán praktikus megoldás, hogy szép szalaggal kötjük össze a falakat és a tetőt is.TÉSZTA
- 2 db tojás, 10 dkg margarin, 3 ek méz, 10 dkg porcukor, 5 ek tej - habosra keverni
- 50 dkg liszt, 1 tk. szódabikarbóna, fél tasak mézeskalács fűszerkeverék, 1 tk kakaópor - elvegyíteni és hozzáadni a krémhez
Jól összegyúrni és legalább egy óráig pihentetni.
Kb fél cm -re kinyújtani, éles késsel kivágni a házikó elemeit, megsütni és tetszés szerint írókával kidíszíteni.
.
Csak ámulok és bámulok! Csodaszép ez a házikó, de a csengettyűk is nagyon formásak!
VálaszTörlésCsodaszép házikó lett, ügyesek vagytok:) Egyszer már próbálkoztam ilyen szalagos összeállítással, nagyon jól mutat. Idén olvasztott cukorral állítotam össze, nekem nagyon bevált, pillanatok alatt megköt. További kellemes, meghitt adventi készülődést kívánok Neked:)
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy!Csak ámulok és bámulok milyen szépségeket készítesz!
VálaszTörlésLányok! Köszönöm a dicsérő szavakat, nagyon jól esik:)
VálaszTörlésGyönyörű lett, és nagyon tetszenek a fotók is! :) Annyira sajnálom, hogy nálunk a munkahelyen év végén - év elején van a legnagyobb hajrá, így aztán itthon semmire nem jut idő! :)
VálaszTörlés