,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. január 5., szombat

BOLOGNESE és CHILI CON CARNE PIZZA




Pizzát kívántunk:)
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem  százszor finomabb a házi készítésű, ( kivétel persze olaszo. -ban a jól megszokott látvány pizzériánk ) mint a  rendelt pizza. Nem beszélve arról, hogy fele annyiba kerül és legalább tudom, hogy mit rakok feltétként.
Mivel egyik kedvencünk a bolognai spagetti, a fiamnak pedig a jó csípős chilis bab, így hát  nem volt kérdéses, mi is kerüljön feltétként a pizzára.



HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS

TÉSZTA :
- 30 dkg kenyérliszt, 2 dkg élesztő, 1 kk. cukor, 2 ek. olivaolaj, 1 tk só, annyi langyos víz, hogy összeálljon a tészta.

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, a 2x - re kelesztjük, majd lisztes felületen átgyúrjuk. Kétfelé vesszük és két, 28 cm átmérőjű olajjal kikent formába belelapogatjuk.

FELTÉT :
- Egy fej aprított vöröshagymát olivaolajon üvegesre pároltam, majd kb 50 dkg raguhúst  ( marha vegyes darálthús ) hozzáadtam és fehéredésig pirítottam. Ezután ketté vettem :
- Az egyikhez paradicsompürét, szárított bazsalikomot, oregánot, kevés cukrot, sót és borsot,
- A másikhoz  konzerv kukoricát és vörös babot, paradicsompürét, chilipelyhet, sót, cayenne borsot adtam. 
Jól összefőztem.
Elkészítettem a szószt is :
- Olivaolajon megfonnyasztottam egy fej nagyobbra darabolt vöröshagymát, belereszeltem 1 gerezd fokhagymát és hozzáadtam egy konzerv sűrített paradicsomot, cukrot - ízlés szerint,  kevés vízzel felhígítottam, sóztam  és 2 tk pizzafűszerrel ízesítettem. Pár percig összeforraltam,
majd ha kihűlt  rákentem a tésztára. Ráhalmoztam a kétféle feltétet, megszórtam jócskán reszelt sajttal.


200 °C - os előmelegített sütőben készre sütöttem.






4 megjegyzés:

  1. Először is, Boldog új esztendőt kívánok Nektek!!! :-)

    Nővérem gyerekei is imádják a pizzát, sorban állnának Nálad ;-)
    Én csak szolidan fogyasztom, paradicsom és sajt, vagy sonka és ananász feltéttel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm és viszont kívánom !:)
      Nálunk elég sűrűn kell készítenem, mert nagyon szeretjük és jöhet mindenféle feltéttel.

      Törlés
  2. Bármelyiket szívesen megkóstolnám, istenien hangzik mindkettő! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az is volt:) Remekül sikerült, csak ajánlani tudom!

      Törlés