Egy spanyol eredetű édes finomság. Égetett tészta - olajban sütve, hosszúkás formáját úgy kapja, hogy csillagcsöves habzsákból nyomjuk a forró olajba. Gyorsan megvan és egy nagyon finom, könnyű, levegős tésztájú fánkocskákat varázsolhatunk a család számára. Forrócsokiba mártogatva, vagy fahéjas porcukorral megszórva az igazi.
HOZZÁVALÓK
- 2 , 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 ek. cukor
- 15 dkg liszt
- nagy csipet só
- 5 db tojás
A tejet a vajjal, a cukorral és a sóval felforraljuk, majd a lisztet beleszórva, sűrű masszává főzzük - égessük.
Ezután hűtsük ki és kézi mixerrel egyenként dolgozzuk bele a tojásokat. Töltsük csillagcsöves habzsákba és a forró olajba kb 10 cm - es hosszú csikokat nyomjuk. A tésztacsíkokat süssük kb 2 - 3 percig, közben forgassuk őket, hogy mindkét oldaluk szép aranybarnára süljön.
CSOKOLÁDÉS MÁRTOGATÓS
- 1 , 5 dl tejszín
- 10 dkg csokoládé
- fél kk. fahéj
A tejszínt forrósítsuk fel, adjuk hozzá a csokidarabokat és a fahéjat és addig kevergessük amíg el nem olvad benne a csoki.
A kisült fánkokat a meleg csokoládéval kínáljuk.
Ajjaj! Ez is olyan abbahagyhatatlan finomság, ami után az ember nem mer ráállni a mérlegre. Nagyon jól néz ki!!
VálaszTörlésKöszike!:) Az az igazság, hogy már lassan én is alig merek a mérlegre állni. Bizony a kilók gyorsan feltudnak ám szaladni.
TörlésJaj nekem!:) Kérek belőle!
VálaszTörlésAdnák én nagyon szívesen, de hát még ideje sem volt kihűlni.
TörlésNagyon kelletik magukat a fánkjaid!
VálaszTörlésNagyon kelletik magukat a fánkjaid!
VálaszTörlésÖrülök, hogy írtál, így legalább megtaláltalak és szivesen időztem nálad.Remélem betérsz, majd hozzám máskor is.
TörlésIgazán finomnak látszik, csokival kérem szépen! :)
VálaszTörlésHát az biztos, hogy finom:))))
Törlés