,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. január 8., kedd

CHURROS - SPANYOL FÁNK



Egy spanyol eredetű édes finomság. Égetett tészta - olajban sütve,  hosszúkás formáját úgy kapja, hogy csillagcsöves habzsákból nyomjuk a forró olajba. Gyorsan megvan és egy nagyon finom, könnyű, levegős tésztájú fánkocskákat varázsolhatunk a család számára. Forrócsokiba mártogatva, vagy fahéjas porcukorral megszórva az igazi. 

HOZZÁVALÓK


- 2 , 5 dl tej
- 5 dkg  vaj
- 1 ek. cukor
- 15 dkg liszt
- nagy csipet só
- 5 db tojás





A tejet a vajjal, a cukorral és a sóval felforraljuk, majd a lisztet beleszórva, sűrű masszává főzzük - égessük.
Ezután hűtsük ki és kézi mixerrel egyenként dolgozzuk bele a tojásokat. Töltsük csillagcsöves habzsákba és a forró olajba kb 10 cm - es  hosszú csikokat nyomjuk. A tésztacsíkokat süssük kb 2 - 3 percig, közben forgassuk őket, hogy mindkét oldaluk szép aranybarnára süljön. 





CSOKOLÁDÉS MÁRTOGATÓS

- 1 , 5 dl tejszín
- 10 dkg csokoládé
-  fél kk.  fahéj

A tejszínt forrósítsuk fel, adjuk hozzá a csokidarabokat és a fahéjat és addig kevergessük amíg el nem olvad benne a csoki. 



A kisült fánkokat a meleg csokoládéval kínáljuk.


9 megjegyzés:

  1. Ajjaj! Ez is olyan abbahagyhatatlan finomság, ami után az ember nem mer ráállni a mérlegre. Nagyon jól néz ki!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszike!:) Az az igazság, hogy már lassan én is alig merek a mérlegre állni. Bizony a kilók gyorsan feltudnak ám szaladni.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Adnák én nagyon szívesen, de hát még ideje sem volt kihűlni.

      Törlés
  3. Nagyon kelletik magukat a fánkjaid!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kelletik magukat a fánkjaid!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy írtál, így legalább megtaláltalak és szivesen időztem nálad.Remélem betérsz, majd hozzám máskor is.

      Törlés
  5. Igazán finomnak látszik, csokival kérem szépen! :)

    VálaszTörlés