- 50 dkg sütnivaló kolbász
- 1 tojás
- kevés zsemlemorzsa
- chilipehely - ízlés szerint
- baconszalonna
A kolbászról lehúzzuk a bőrét hozzáadjuk a tojást kevés zsemlemorzsát, és a chilit. Ízesíteni szinte nem is kell, mert a hús már alapból jó fűszerezett. Jól összedolgozzuk, olajos kézzel apró gombócokat formálunk, baconszalonnába burkoljuk, megtűzzük fogpiszkálóval és olajozott tepsibe rakjuk. Forró sütőben 200 °C -on kb 20 - 25 perc alatt megsütjük.
A mexikói salátához
- 1 konzerv vörös bab
- 1 konzerv kukorica
- 1 pritaminpaprika
- 2 fej lilahagyma
- 2 ek borecet
- só, pici cukor
- olivaolaj
A lecsepegtetett babot, kukoricát, a felkarikázott hagymát és a felkockázott paprikát elvegyítjük egymással, ízesítjük, meglocsoljuk borecettel és olivával.
A szószhoz
- 1, 5 - 2 dl ketchup
- 1 chilipaprika
- snidling vagy újhagyma
- őrölt rozmaring
A sült húsgombócokat a tarka salátával és mártogatós csípős szósszal kínáljuk.
Meg is kóstolnám, csak ne csípne. Másképp nagyon szeretném, mert istenien néz ki:)
VálaszTörlésNem olyan csípős ám,azt azért én sem bírnám, - de teljesen ki is hagyható a chili.
Törlés