,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. január 16., szerda

MEXIKÓI TÜZES HÚSGOMBÓCOK



 Tűz - tűz - tűz !!! Aki szereti a pikánsan csípős - tüzes ételeket, akkor ez az összeállítás pont neki való. Ebédre, vacsorára kitűnő választás ez a gyorsan elkészülő étel. A gombócok kolbászhúsból készültek, amihez még chilipelyhet szórtam, s itt  ízlés szerint állíthatjuk be a csípősséget, majd baconszalonnába tekertem és kisütöttem. Köretnek mexikói babos salátát és csípős mártást kínálhatunk.  Ha vacsorára készítjük jól esik mellé egy kupica tequila is.



HOZZÁVALÓK

- fél kg kolbászhús
- 1 tojás
- kevés zsemlemorzsa
- chilipehely - ízlés szerint
- baconszalonna 

A sütnivaló kolbászról lehúzzuk a bőrét hozzáadjuk a tojást kevés zsemlemorzsát, és a chilit. Ízesíteni szinte nem is kell, mert a hús már alapból jó fűszerezett. Jól összedolgozzuk, olajos kézzel apró gombócokat formálunk, baconszalonnába burkoljuk, megtűzzük fogpiszkálóval és olajozott tepsibe rakjuk. Forró sütőben 200 °C -on kb 20 - 25 perc alatt megsütjük.

A mexikói salátához 
- 1 konzerv vörös bab
- 1 konzerv kukorica
- 1 pritaminpaprika
- 2 fej lilahagyma 
- 2 ek borecet
- só, pici cukor
- olivaolaj

A lecsepegtetett babot, kukoricát, a felkarikázott hagymát és a felkockázott paprikát elvegyítjük egymással, ízesítjük, meglocsoljuk borecettel és olivával.

A szószhoz 
- 1, 5 - 2 dl ketchup
- 1 chilipaprika
- snidling vagy újhagyma 
- őrölt rozmaring

A sült húsgombócokat a tarka salátával és  mártogatós csípős szósszal kínáljuk.






2 megjegyzés:

  1. Meg is kóstolnám, csak ne csípne. Másképp nagyon szeretném, mert istenien néz ki:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem olyan csípős ám,azt azért én sem bírnám, - de teljesen ki is hagyható a chili.

      Törlés