Már régen sütöttem palacsintát, talán jóval az ünnepek előtt. A zöldségleves mellé második fogásként került az asztalra, amiből gyorsan egy tortácskát készítettem. A kimaradt palacsintákat pedig tetszés szerint - lekvárral, kakaóval, nutellával - tölthettük.
- A tészta hozzávalóiból mennyiséget nem nagyon tudok írni, mert szemmértékkel készítem kb 1 l tejből, 2 tojással, kevés cukorral, 1 cs vaníliás cukorral, olajjal, pici sóval, liszttel és szénsavas vízzel - csomómentesre keverjük és állni hagyjuk legalább félóráig.
A palacsintasütőt jól felforrósítjuk, megkenjük olajjal és elkezdjük kisütni a palacsintákat. Én minden második sütésnél olajozom a serpenyőt.
TÚRÓS KRÉM
- 50 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 narancs reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor - ízlés szerint
A hozzávalókat krémesre kikeverjük és minden palacsintára kb 2 ek tölteléket simítunk, ezt addig tesszük amíg elnem fogy a túrós krém.
NARANCSOS RÉTEG
- 3 , 5 dl 100 % - os narancslé
- 0 , 5 dl narancslikőr- 1 cs vaníliás pudingpor
- cukor - ízlés szerint
Kevés narancslével kikeverjük a pudingport, a többit a cukorral és a likőrrel elkezdjük melegíteni és amikor már forr belekeverjük a pudingos narancslét. Besűrítjük és még langyosan a palacsintatorta tetejére simítjuk.
JUDITKA KONYHÁJA
Mi is szoktunk ilyet készíteni, rakott palacsinta néven. Nagyon finom. A tiéd különös, mert narancsos. Gratulálok!
VálaszTörlésKöszönöm! Tényleg nagyon finom lett, a likőr adott neki egy kis pluszt!
TörlésNagyon jól néz ki! Nekem a palacsintasütőm már valamelyik doboz mélyén lapul, na de majd az új konyhába sütök én is...:)
VálaszTörlésMár alig várom!:)
TörlésNagyon mutatós és nagyon finom! :) Nemrég láttam kakaós verzióban, de a túróval is nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésCsillától az ötlet,csak túrósan.A narancsos rétegtől pedig nagyon finom lett:)
TörlésNagyon fincsi lehet. És milyen jól mutat a képeken!!!
VálaszTörlésKöszi! Hát egy szelettel jól is laktam:)
Törlés