,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. január 19., szombat

TONHALAS CÉKLÁS SPAGETTI




Ebben szürke, borongós téli időben, igazi színkavalkád ez az étel. Nagy tésztásak vagyunk és főleg a jó minőségű olasz tésztákat részesítem előnyben, amik durumliszt és víz felhasználásával készülnek, tojás nélkül. Az olasz Barilla tészták számozva vannak, ami a vastagságra utal , kiváló minőségűek, nem tapadnak össze  és nagy előnyük a dobozos csomagolás. Igaz én könnyű helyzetben vagyok, mert a sokszori kiutazásomkor, mindig feltankolok belőlük. Tegnap  vacsorára, gyorsan elkészíthető tésztás variációt készítettem : céklás spagettit, pikáns tonhallal. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen gyönyörű mély színt fog kapni a spagetti, de hát tudjuk, hogy a cékla természetes színezőanyag.

HOZZÁVALÓK
- 35 dkg Barilla n.5 tészta
- 2 közepes gumójú cékla
- 2 doboz tonhaltörzs konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- újhagyma
- só, bors, citromlé
- fekete olivabogyó
- olivaolaj

A spagettit enyhén sós vízben fog keményre főzzük, lecsepegtetjük és melegen tartjuk.
A céklát apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés olivaolajon átdinszteljük, sózzuk, kb 1 dl vízzel vízzel felengedjük és puhára főzzük., majd a kifőtt spagettit jól átforgatjuk benne.
 A tonhalat lecsepegtetjük, a visszamaradt olajba  belereszeljük a fokhagymát, ízesítjük, majd beleszórjuk a felaprított újhagymát. 
A spagettit tálra szedjük megrakjuk a tonhaldarabokkal és jól meglocsoljuk az ízesített olajjal, megszórjuk felszeletelt olivabogyóval és gazdagon meglocsoljuk cirtomlével.









9 megjegyzés:

  1. Mi is nagy tésztafogyasztók vagyunk, meg a tonhalat is imádjuk, a céklát szintúgy (csupa "televitamin" hozzávaló!), tehát úgy is fogalmazhatnék, hogy ezt az ételt nekünk találták ki! Köszi!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik. A lányom odavolt érte:)

      Törlés
  2. Mi is nagy tésztaevők vagyunk. A tojásfehérje allergia miatt csakis a durumlisztből készült tésztákat esszük. És az olasz előnyben vannak nálunk is. :)

    VálaszTörlés
  3. Csodaszép a színe, és nagyon guszta! :) Bár mi nem vagyunk nagyon tésztásak, de egy tányérkával simán elfogadnék, nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  4. Én is meglepődtem, hogy mennyire szépen megszinezte a cékla a tésztát. Nagyon finom volt,bár a lányom már nyaggat,hogy készítsek újra - nagy tonhal rajongó.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom, különleges :)

    VálaszTörlés