,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. április 25., csütörtök

SAJTKRÉMES - MEDVEHAGYMÁS HAJTOVÁNY





Megint egy medvehagymás recept. Ma a piacon rengeteg medvehagymát árultak, hoztam is haza egy pár köteggel. Délutánra el is készült ez a finom, krémes rágcsálnivaló. A napon kelesztettem a tésztát s amíg kelt, addig egy kis fűnyírással töltöttem az időt.
Jól bevált kelt tészta, napraforgómaggal a tetején, a közepén pedig  lágy medvehagymás sajtkrém.
Puha, ízletes, csak ajánlani tudom.

HOZZÁVALÓK

TÉSZTA :
- 60 dkg liszt
- 1 , 5 tk só
- 1 db tojás
- 0 , 5 dl olaj
- 3 dl tej
- 1 cs élesztő
TÖLTELÉK
- 3 db ( 30 dkg ) tömlős natúr sajtkrém
- egy csokornyi medvehagyma
TETEJE 
- 1 tojás
- reszelt sajt 
- napraforgómag


- A tészta hozzávalóit a szokásos módon bedagasztjuk, a duplájára kelesztjük.
- A medvehagymát összeaprítjuk és jól kikeverjük a sajtkrémmel, aki szeretné ízesítheti még sóval .
- Amikor megkelt a tészta háromfelé vesszük, téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük a sajtkrémmel.
- Feltekerjük és kisebb trapézalakokra vagdossuk.
- Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk és hagyjuk pihenni még félóráig.
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük.
- A kis trapézokat  lekenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk sajttal és  a maggal.
- Sütőbe toljuk és szép pirosra sütjük.















8 megjegyzés: