,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. augusztus 5., hétfő

TÖLTÖTT BURGONYA




 A hétvégén készült ez a könnyed , de mégis igen laktató töltött burgonya . Önmagában, salátával vagy akár grillhúsok mellé is ajánlom. Tulajdonképpen egy hagymás - baconös krumplipüré, amit visszatöltöttem a kivájt főtt burgonya helyére és megkoronáztam camemberttel, amit grillfokozaton ráolvasztottam a tetejére.

Tehát így készült :


- A burgonyát héjastul sós vízben megfőztem.
- Hagytam hűlni, majd kettévágtam és kiskanállal kiszedtem a közepét.
- A bacont zsírjára pirítottam, a végén beleszórtam a feldarabolt újhagymát is.
- A kivájt főtt krumplit összekevertem a hagymás - baconös keverékkel, lazítottam még tejföllel és vajjal.
- Ízesítettem sóval , tarkaborssal és beleszórtam az aprított petrezselymet is.
- Végül a masszát visszatöltöttem az üres krumplikba, mindegyik tetejére vágtam egy szelet camembertet és sütőbe téve meggrilleztem.









4 megjegyzés:

  1. Imádom a receptjeidet. Ez is annyira nekem való!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Piroska:)
    Nálad is szeretek nézelődni, nagyon finomakat készítesz:))

    VálaszTörlés
  3. Ezt ki kell próbálnom! Biztos finom lehet! Nagyon jó ötleteid vannak! :)

    VálaszTörlés
  4. Egyszerű és nagyszerű, finom! :)

    VálaszTörlés