,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. szeptember 22., vasárnap

TÖPÖRTYŰKRÉMES, CSAVART KENYÉR






 Ki ne szeretné a friss, házi, ropogós töpörtyűt, mert mi nagyon.
Egyébként irtó drága kilója, drágább még a disznóhúsnál is, de azért néha -néha veszek, így tettem a héten is. 
A helyi piacon, minden héten, friss disznóságokat lehet kapni, hurkát, kolbászt, szalonnát, töpörtyűt, sőt az utóbbit még darálva is - amivel már otthon nem kell bajlódni. 
Tepertőkrémet amúgy is szoktam készíteni, mert a bolti szinte kenhetetlen és olyan műízű. Az ötletet pedig itt láttam, gondoltam csak finom lehet így reggelire el is készítettem.
A krémet már előző este összeállítottam, hogy addig is érjenek az ízek.

HOZZÁVALÓK
  TÉSZTA : - 30 dkg kenyérliszt, 20 dkg sima liszt, fél csomag friss élesztő, 1 kk cukor, 1evőkanál só és langyos víz amennyit felvesz a tészta
KRÉM : - fél kg darált tepertő, 1 nagy lilahagyma, 3 dkg lágyvaj, só, bors, pirospaprika, 2 tk tejföl ( a fele krémbe )
  
- A krémhez a lilahagymát aprítógépben felaprítjuk, hozzákeverjük a tepertőt a vajat és ízlésünknek megfelelően ízesítjük.
- A krém felébe belekevertem a tejfölt is,  amivel majd betöltöm a tésztát.
- A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és hagyjuk a duplájára kelni,
- Amikor megkelt, kissé átgyúrjuk és négyfelé osztjuk.
- Mindegyiket keskeny téglalap alakúra nyújtjuk és kb 3 ek krémet  szétterítünk rajta.
- Feltekerjük és kettőt - kettőt összesodrunk.
- Sütőpapíros tepsibe tesszük és hagyjuk kelni, amíg a sütő 220 °C - ra előmelegszik.
- Betoljuk a sütőbe és kb 35 - 40 perc  alatt készre sütjük.





6 megjegyzés:

  1. Imádom! Szívesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés
  2. Hát ez igazán eredeti és jó ötlet,szerintem isteni lehet!Ha hozzá jutok tepertőhöz,meg csinálom minden kép
    ,diéta ide diéta oda!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ötletes. Már nyúlnék is érte.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet! Biztos pillanatok alatt elfogyott :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó ötlet megtölteni a tepertőkrémmel, csoda finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  6. Komolyan mondom ez már az izgatás felső határa :) Irtó finom lehet!

    VálaszTörlés