,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 18., szombat

~ CITROMOS , RICOTTÁS TARTELETTE ~




» HOZZÁVALÓK «
Tészta : - 25 dkg liszt, 14 dkg hideg vaj, 2 ek porcukor, 1 tojás, csipet só
Töltelék : - 25 dkg ricotta, 15 dkg mascarpone, 1 citrom reszelt héja, fél dl limonchello, 1 tk vanília aroma, porcukor - tetszés szerint
Díszítés : - 10 dkg cukor, 1, 5 dl víz, fél dl likőr, citromszeletek

- A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük legalább félóráig.
- A formákat ecset segítségével, olvasztott vajjal kikenjük.
- Ha a tészta kellően lehűlt 10 felé osztjuk és akkorára nyújtjuk, hogy kitöltse a formát, majd  kibéleljük a kis tartelette formákat.
- 180 fokon,vakon sütjük kb 20 - 25 percig. ( a sütőpapírt helyezünk a tésztára és pitesúlyt vagy csak egyszerűen szárazbabot szórunk bele, annyit hogy kitöltse a formát. )
- Ha megsültek, rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
- A töltelék hozzávalóit krémesre keverjük és megtöltjük a kis pitéket.
- Egy nagyobb citromot felszeletelünk és a szeleteket félbe vágjuk.
- A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vizet, a likőrt és sziruposra forraljuk, beledobjuk a citromszeleteket és még pár percig rotyogtatjuk.
- Hűtsük ki és díszítsük vele  a pitéket.



4 megjegyzés: