,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. július 24., csütörtök

~ SÜLT TÖLTÖTT PAPRIKA ~

Print Friendly and PDF




 Kedvelt nyári étel a töltött paprika, ezúttal nem a szokványos paradicsomszószban, hanem sütőben sütve. Kell a változatosság.  Kápia helyett használhatunk kaliforniai  paprikát is, gyors és egyszerű az elkészítése, önmagában vagy friss kenyérrel fogyasztva ideális, könnyed vacsora.

» HOZZÁVALÓK «
- 30 dkg sertés / marha darált hús 
- 5 dkg rizs
- 1 vöröshagyma
- 2- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg  hámozott paradicsom
- 2 ek paradicsompüré
- 1 tk friss vagy szárított kakukkfű
- só, bors, olívaolaj
- kb 6 - 8  db kápia paprika

- Kevés olívaolajon dinszteljük meg a felkockázott vöröshagymát, adjuk hozzá a húst és pirítsuk meg.
- Szórjuk hozzá a rizst, pároljuk üvegesre, ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel és adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és a pürét.
- Öntsük fel kb 1, 5 dl vízzel és fedő alatt főzzük addig amíg a rizs megpuhul.
 - A paprikákat csumázzuk ki és töltsük meg a kissé lehűlt töltelékkel, helyezzük hőálló tálba, locsoljuk meg a paprikákat olívaolajjal és süssük 200 °C - os sütőbe, kb 35 perc alatt készre.



1 megjegyzés:

  1. Sütni még nem sütöttem töltött paprikát, de nagyon meggyőzőek a fotók, igen finom lehet így is! :)

    VálaszTörlés