,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. július 25., péntek

~ SZECSUÁNI CSIRKÉS ZÖLDBAB ~

Print Friendly and PDF






 Igazán finom és pikáns, kínai étel így péntek délutánra. Ismét  gyors és könnyű kategória, kicsit megfűszerezve. Ha tehetjük mindenképp friss gyömbért használjunk, mer azzal az igazi, szezámolajat pedig naprafogó olajjal helyettesíthetjük. Ja és a wok - én előszeretettel használom, hiszen nagyon gyorsan átpirul benne minden, akinek még nincs, érdemes beszerezni. 

» HOZZÁVALÓK «
- 50 dkg csirkemell
- 25 dkg mirelit, vagy friss zöldbab
- 1 dl szójaszósz
- 1 tk friss gyömbér
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek barnacukor
- 2 ek étk keményítő
- csilipaprika
- szezámolaj

- A húst csíkozzuk fel és forgassuk össze a keményítővel, majd egy wok serpenyőben, kevés felhevített szezámolajon pirítsuk meg.
- A zöldbabot főzzük roppanósra.
- A szójaolajat keverjük össze a cukorral, a reszelt gyömbérrel és a zúzott fokhagymával, majd egy kisebb lábasban forraljuk az egészet össze.
- A zöldbabot adjuk a húshoz, öntsük rá a szójaszószos keveréket és forgassuk össze, ízlés szerint szórjuk meg csilivel.
- Tálaljuk párolt rizzsel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése