,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. február 2., hétfő

~ PORTUGÁL PUDINGOS KOSÁRKA ~





 Lisszabon egyik fő jellegzetes sütije. Nagyon egyszerű elkészíteni, házi vaníliás pudinggal, langyosan fogyasztva nagyon finom. 

»HOZZÁVALÓK«
- 1 cs mélyhűtött leveles tészta ( 50 dkg )
Krém : 
- 3 tojássárgája
- 4 ek cukor
- 4 dl tej
- 3 dkg liszt
- csipet só
- diónyi vaj
- 1 fél vaníliarúd magja

  1. A sütőt előmelegítjük  250 °C - ra, a muffin tepsi mélyedéseit kikenjük vajjal.
  2. A tésztát kiengedjük és enyhén lisztes felületet kinyújtjuk 20 x 36 cm - es téglalap alakúra, a hosszabbik felénél fogva feltekerjük mint a bejglit, becsomagolva hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.
  3. 3 dl tejet a vajjal, sóval és a cukorral forráspontig melegítjük. A maradék 1 dl tejben simára keverjük a lisztet majd hozzáadjuk a forró tejet és állandó keverés mellett kissé lehűtjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és simára keverjük.
  4. A tésztát 12 egyforma részre vágjuk és a kezünkkel vagy sodrófával kilapogatjuk olyan nagyságúra, ( nálam  9 cm ) hogy ki tudjuk vele bélelni a muffin forma mélyedéseit.
  5. A kosárkákat 2 / 3 - ig megtöltjük a krémmel és kb 12 percig sütjük, ezután a sütőt grill fokozatra kapcsoljuk és még így is sütjük kb 2 - 3 percig.
  6. Porcukorral vagy porcukros fahéjjal megszórva kínáljuk.

3 megjegyzés:

  1. Wow, ez nagyon tetszik! Soha nem hallottam még erről a sütiről, de ki fogom próbálni. A fotóid elképesztőek, gratula! :)

    VálaszTörlés
  2. Akkor ez olyan, mint itthon a rácsos pudingos táska. Finom! :-)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de csini kosárkákat készítettél! :)

    VálaszTörlés