,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. január 9., szombat

~ KRÉMES ~



 Házi krémes kicsit átvariálva, hiszen a krém között ott lapul egy pihe - puha piskótaréteg. Olaszországban kóstoltam ilyet, azzal a különbséggel, hogy ott az egyik krémréteg csokoládés. A recept is olasz, de most csak vaníliás krémmel készítettem. 

»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 ek olaj
Krém :
- 3 tojássárgája
- 3 - 4 ek cukor (  vagy ízlés szerint )
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 3 ek liszt
- 3 dl tej
- 1 db lapzselatin
- 2 , 5  dl habtejszín
Továbbá 
- 1 cs friss leveles tészta
- 2 ek porcukor

  1. A leveles tésztát miután kitekertük, megszórjuk 1 ek porcukorral és sodrófával enyhén áthengereljük. Átfordítjuk egy sütőpapírra, a másik oldalát is meghintjük porcukorral, enyhén áthengereljük, majd ketfelévágjuk. Óvatosan a tepsibe csúsztatjuk, villával megszurkáljuk és letakarjuk egy sütőpapírral. Ráhelyezünk egy üres tepsit és előmelegített, 200 °C - on kb 15 - 18 perc alatt aranybarnára sütjük.
  2. A piskótához habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzácsurgatjuk az olajat és lazán beleforgatjuk az átszitált lisztet. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, a sütőkeretet olyan nagyságúra állítjuk, amilyen az egyik leveles tészta mérete ( kb 20 x 24 cm ) és belesimítjuk a masszát ( ha van hasonló méretű tepsink akkor abban sütjük ) , 200 °C - on tűpróbáig sütjük.
  3. A krémhez a tojássárgáját alaposan elkeverjük a cukorral, majd csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel. Hozzákaparjuk a vaníliamagokat és alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrítjük. Még forrón, hozzákeverjük a hideg vízbe áztatott és kinyomkodott zselatinlapot. Kevergetve kihűtjük. Tipp : A krémet a robotgép üstjébe kanalazzuk és alacsony fordulaton, a krémkeverő lapáttal a gépet addig dolgoztatjuk amíg a krém kihűl. Így egy nagyon sima, csomómentes krémet kapunk.
  4. A tejszínt elkezdjük habbá verni majd amikor már félig felverődött kisebb adagokban hozzáadjuk a krémet és jól összedolgozzuk. Az egyik leveles lapra rákenjük a krém felét, erre ráhelyezzük a piskótát, rákenjük a megmaradt krémet és befedjük a másik leveles lappal.
  5. Tetejét megszórjuk porcukorral és néhány óra hűtés után tetszőlegesen szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése