,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. szeptember 23., péntek

~ ALMÁS TEKERCS , FAHÉJAS MASCARPONEKRÉMMEL ~



Több helyen találkoztam már, ezzel az almás piskótával, van ahol töltelékként az alma reszelve van, van ahol vékonyan felszeletelve.  Nekem a szeletelt változat most szimpatikusabb volt és hogy még krémesebb és szaftosabb legyen, bevontam a tekercset fahéjas krémmel.

»HOZZÁVALÓK«
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 10 dkg liszt
- csipet só
- 1 , 5  ek olaj
- kb 4 db alma
Krém :
-25 dkg mascarpone
- 1 dl tejföl
- kb 10 dkg porcukor
- 1 tk őrölt fahéj

  1. A sütőt 200 °C  - ra előmelegítjük. A z almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk,  negyedekre vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük. Egy tepsibe ( kb 25 x 35 cm ) sütőpapírt fektetünk és szépen sorban lerakjuk az almaszeleteket úgy, hogy befedje teljesen a tepsi alját, majd meglocsoljuk citromlével.
  2. A tojást a cukrokkal és a sóval habbá verjük, hozzácsurgatjuk az olajat, majd összeforgatjuk az átszitált liszttel. A  masszát egyenletesen elsimítjuk az almán és tűpróbáig sütjük.
  3. Ha a piskóta megsült, lisztezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, visszafordítjuk és feltekerjük úgy,  hogy az almás rész kerüljön belülre, majd teljesen kihűtjük.
  4. A krémhez simára keverjük a hozzávalókat és bevonjuk vele a roládot, megszórjuk fahéjjal és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése