Tészta :
- 28 dkg liszt, 15 g élesztő, 6 dkg cukor, 1 tojássárgája, 5 dkg olvasztott vaj, csipet só, 1 citrom reszelt héja, kb 1 , 5 dl langyos tej
Grízkrém :
- 4 dl tej, 15 dkg cukor, 1 tk vaníliakivonat, 8 dkg búzadara, 2 tojássárgája, 3 tojásfehérje, csipet só
Tetejére :
- 2 tojássárgája, 5 dkg cukor, 1 dl tejszín
- szilva
- A tésztához, kevés cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, majd a többi hozzávalókkal együtt gyúrjuk össze. Kelesszük 30 percig.
- A tejben főzzük meg a darát, ízesítsük cukorral és vaníliával, majd amikor langyosra hűlt dolgozzuk bele a tojások sárgáját. A fehérjéből egy csipet sóval verjünk habot és forgassuk össze a kihűlt krémmel.
- A tésztát nyújtsuk egy kivajazott, liszttel behintett tepsibe ( 20 x 30 cm ), kenjük meg 1 ek lágy vajjal és simítsuk rá a grízkrémet, majd rakjuk ki felezett szilvával. A tetejét locsoljuk meg a tojássárgás - cukros tejszínnel és 180 °C - ra előmelegített sütőben süssük szép pirosra. ( kb 40 - 45 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése