,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. szeptember 24., szombat

~ BUNDÁBAN SÜLT TÖLTÖTT HÚSPOGÁCSA ~



»HOZZÁVALÓK«
Húspogácsa :
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 tejben ázott, szikkadt zsömle
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- só, bors, őrölt koriander
- 1 csokor aprított petrezselyem
Töltelék :
- 2 főtt tojás
- 8 - 10 dkg reszelt sajt
- 1 ek lágy vaj
- só, bors
Bundához :
- 1 tojás, 1 dl tej, 5 ek liszt, ásványvíz, só

  1. A húspogácsához tegyük egy tálba a húst, a zsömlét, a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a  tojást, adjuk hozzá a petrezselymet és ízesítsük a fűszerekkel. Alaposan keverjük össze, ha szükséges adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát.
  2. A tojást késes aprítóval aprítsuk össze és keverjük össze a sajttal, a vajjal és ízesítsük sóval, borssal.
  3. Vegyünk a tenyerünkbe kb 60 - 70 g húsmasszát, lapítsuk szét és tegyünk a közepébe 1 teáskanállal a tojásos masszából. Csomagoljuk össze és kissé lapítsuk el. Ha elkészültek a pogácsák tegyük őket 1 órára a hűtőszekrénybe.
  4. A bundához, keverjük simára a tojást, a tejet és a lisztet, majd öntsünk hozzá annyi ásványvizet, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Végül ízesítsük sóval.
  5. Egy serpenyőbe forrósítsunk fel kevés olajat, a húspogácsákat mártsuk a masszába és süssük mindkét oldalukat szép pirosra.
Ötlet innen : http://www.povarenok.ru/

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, de egy fej fokhagyma nem sok hozzá?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gabriella !
      Ez attól függ milyen nagyságú a fokhagyma, én általában kofáktól veszem és azok nem olyan nagyok, de persze ízlés kérdése is, akkor elég hozzá pár gerezd is.

      Törlés