,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. január 17., szerda

~ ALMÁS KEKSZSZALÁMI GOLYÓ ~
















»HOZZÁVALÓK«
- 2 alma
- 15 dkg cukor
-  1 tk citromlé
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg mazsola
- kb 20 dkg apróra vágott háztartási keksz
- csipetnyi só
- 5 dkg vaj
porcukor - a forgatáshoz

  • Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és apróbb darabokra vágjuk, majd a citromlével és a cukorral együtt pépesre főzzük. Azután hozzáadjuk a vajat, a mazsolát, a diót és a kakaóport. Alaposan összekeverjük és összeforgatjuk a keksszel. ( lehet hogy több kell hozzá, attól függően, mennyire lédús az alma )
  • A masszát 1 - 2 óráig a hűtőben állni hagyjuk, hogy a keksz felszívja a nedvességet, majd kb 25 g - os golyókat formálunk belőle és meghempergetjük porcukorban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése