Tészta :
- 1 tojás
- 8 dkg aranybarna cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg étcsokoládé
- 10 dkg édesburgonyapüré
- 5 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 50 ml tej
Krém :
- 15 dkg édesburgonyapüré
- kb 6 dkg porcukor - vagy ízlés szerint
- 2 ek kakaópor
- 2 ek mogyorókrém
- csipet só
- 1 kk vaníliakivonat
díszítés :
- maradék édesburgonyapüré
- porcukor - ízlés szerint
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 / 2 ek zselatinfix
- 15 dkg édesburgonyapüré
- kb 6 dkg porcukor - vagy ízlés szerint
- 2 ek kakaópor
- 2 ek mogyorókrém
- csipet só
- 1 kk vaníliakivonat
díszítés :
- maradék édesburgonyapüré
- porcukor - ízlés szerint
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 / 2 ek zselatinfix
- Az édesburgonyát ( kb 35 dkg ) meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, a tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.
- A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a vajjal összeolvasztott csokoládét, a tejet, az édesburgonyapürét és hozzáforgatjuk a száraz hozzávalókat. A masszát a formába simítjuk és kb 20 - 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- Ezalatt a krémhez az összes hozzávalót kihabosítjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni. Ha a piskóta elkészült rácsra borítva kihűtjük, majd rákenjük a tetejére a krémet.
- A maradék burgonyapürét simára keverjük a porcukorral, a zselatinfix - el és pár csepp vaníliával, majd csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és körbe díszítjük a torta tetejét. 1 - 2 óra hűtés után felszeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése