»HOZZÁVALÓK«
- 250 ml víz
- 1 tk cukor
- 1 kk só
- 4 ek étolaj
- 130 g liszt
- csipet sütőpor
- csipet sütőpor
fahéjas cukor - a forgatáshoz
csokiszósz :
100 g étcsokoládé
- 130 ml tejszín
- A vizet a sóval, cukorral és az olajjal felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a sütőporos lisztet, amíg egy labdává össze nem áll.
- A masszát egy csillagcsővel ellátott erős ( pl. vászon ) habzsákba töltjük és kb 10 cm - es hosszú rudacskákat nyomunk belőle a felforrósított olajba, majd a végét ollóval elvágjuk.
- A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, majd fahéjjal elkevert cukorba forgatjuk.
- A tejszínt felforrósítjuk és ráöntjük az apróra tördelt csokoládéra és simára keverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése