,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. január 19., péntek

~ CHURROS EGYSZERŰEN ~



»HOZZÁVALÓK«
- 250 ml víz
- 1 tk cukor
- 1 kk só
- 4 ek étolaj
- 130 g liszt
- csipet sütőpor
fahéjas cukor - a forgatáshoz
csokiszósz :
100 g étcsokoládé 
- 130 ml tejszín

  • A vizet a sóval, cukorral és az olajjal felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a sütőporos lisztet, amíg egy labdává össze nem áll. 
  • A masszát egy csillagcsővel ellátott erős ( pl. vászon ) habzsákba töltjük és kb 10 cm - es hosszú rudacskákat nyomunk belőle a felforrósított olajba, majd a végét ollóval elvágjuk.
  • A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, majd  fahéjjal elkevert cukorba forgatjuk. 
  • A tejszínt felforrósítjuk és ráöntjük az apróra tördelt csokoládéra és simára keverjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése