,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. január 30., kedd

~ ENERGIASZELET ~


»HOZZÁVALÓK«
- 15 dkg aszalt datolya
- 10 dkg aszalt áfonya
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 10 dkg darált dió
- kb 5 dkg apró zabpehely
- csipetnyi só
- 10 dkg étcsokoládé

  • A kimagozott datolyát, az áfonyát és a sárgabarackot tegyük egy késes aprítóba, majd aprítsuk ragacsos masszává ( ha szárazabbak a gyümölcsök áztassuk be 30 percre meleg vízbe ). Szórjuk hozzá a diót, a sót és a zabpelyhet, majd alaposan dolgozzuk össze. 
  • A masszát egyengessük bele egy kb 20 * 20 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe és tegyük pár órára a hűtőbe. Azután simítsuk a tetejére a vízgőz felett megolvasztott csokoládét. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése