Alap :
- 60 dkg burgonya ( pucolt mennyiség )
- 1 tojás
- 5 dkg olvasztott vaj
só, bors
Töltelék :
- 125 g natúr sajtkrém
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejföl
- 12 dkg feta
- 3 tojás
- 2 dl főzőtejszín ( 22 % - os )
- 2 - 3 szál újhagyma
- só, bors
- zsemlemorzsa - a szóráshoz
- zsemlemorzsa - a szóráshoz
- A sütőt 180 °C - ra melegítsük elő, egy 22 cm - es kapcsos tortaformát alaposan vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával. A burgonyát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, majd adjunk hozzá 1 tk sót és hagyjuk állni pár percig. Azután alaposan nyomkodjuk ki a levétől, keverjük hozzá a tojást, az olvasztott vajat, ízlés szerinti borsot, majd nyomkodjuk a formába úgy, hogy legyen kb 4 -es pereme is.
- Süssük 25 percig.
- A töltelék hozzávalóit keverjük össze, morzsoljuk hozzá a fetasajtot és adjuk hozzá a felkarikázott hagymát. A burgonyás alapot szórjuk meg zsemlemorzsával és öntsük rá fetás keveréket. Tegyük vissza a sütőbe és süssük további 30 - 35 percig. ( Akkor jó, ha már nem remeg a közepe ).
Ötlet : Nők lapja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése