»HOZZÁVALÓK«
- 1 - 2 padlizsán
- 2 - 3 szelet szikkadt kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- pár levél friss bazsalikom
- 3 ek morzsolt parmezán
- 4 ek darabolt konzerv paradicsom
- só, bors
- zsemlemorzsa
- liszt - a forgatáshoz
- olaj - a sütéshez
- A padlizsánt vágjuk apró kockákra és enyhén sós vízben főzzük puhára. Azután alaposan csepegtessük le, majd nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet belőle.
- A paradicsom konzervet csepegtessük le a levétől.
- A kenyeret kávé, vagy másfajta darálón aprítsuk morzsásra, szórjuk egy tálba, adjuk hozzá a padlizsánt, a paradicsomot, a sajtot, a tojást, az aprított bazsalikomot és ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval ill. borssal. Alaposan keverjük össze és szükség esetén adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható masszát kapjunk. Tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
- A masszából formáljunk kisebb golyókat, majd lapítsuk el és forgassuk át lisztben. Forró, bő olajban süssük ropogósra.
- Tálaláskor, szórjuk meg parmezánnal és kínáljuk feldarabolt paradicsommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése