,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. október 18., csütörtök

~ CIGÁNYPECSENYE ~


Füstös, szaftos mintha csak a grillről emelnénk le a hússzeleteket. Aki nem szereti a tarját, sertéskarajból is elkészítheti, de akkor természetesen szárazabb állaga lesz a húsnak.  

»HOZZÁVALÓK«
- 4 szelet tarja 
- 20 dkg füstölt szalonna
páchoz :
- 2 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek mustár
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
Köret : 
- kb 1 kg apró burgonya
- só, bors, majoránna, morzsolt oregánó, fűszerpaprika, olaj

  • A pác hozzávalóit összekeverjük, majd a hússzeletek mindkét oldalát megkenjük vele. Azután  egymásra helyezve egy jól záródó ételdobozba tesszük és egy éjszakán át pihentetjük.
  • A megpucolt burgonyát ( lehet héjastul is ) négybe vágjuk, megmossuk, megszórjuk a fűszerekkel , sózzuk, borsozzuk  és alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olajjal és 200 °C - on, időközönként átforgatva megsütjük.
  • A szalonnát kb 1, 5 cm - es vastag szeletekre vágjuk, háromnegyed részig bevagdossuk és pirulásig sütjük. Azután kiszedjük a serpenyőből és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba helyezzük a bepácolt hússzeleteket és  mindkét oldalt kb 4 - 5 perc alatt készre sütjük. 
  • Tálaláskor a megsült burgonyát egy nagyobb tányérra  rendezzük, ráhelyezzük a hússzeleteket, arra pedig a sült szalonnát. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése