»HOZZÁVALÓK«
- 1 tekercs friss leveles tészta
- 4 ek baracklekvár
- kb 30 dkg nagy szemű szilva
- őrölt fahéj
- 1 tojássárgája - a kenéshez
- cukor - a szóráshoz
- A kimagozott szilvát vékony szeletekre vágjuk. A sütőt 200 °C - ra melegítjük.
- A leveles tésztát kitekerjük és egy gáztepsibe tesszük, ezután a tészta négy oldalát duplán behajtjuk és jól lenyomkodjuk. A közepét villával megszurkáljuk, megkenjük 3 ek lekvárral, majd kirakjuk szilvával és meghintjük fahéjjal.
- A tészta szélét lekenjük tojássárgájával, megszórjuk cukorral és szép ropogósra sütjük. A sütőből kivéve, meglocsoljuk kevés forró vízzel elkevert lekvárral.
Elkészült, nagyon finom lett.
VálaszTörlésElkészítettem. Egyszetű és nagyszerű. Köszönöm a receptet! ☺️
VálaszTörlés