Tészta :
- 25 dkg liszt
- 15 dkg fagyos vaj
- 1 tk só
- kb 3 ek jéghideg víz
Töltelék :
- 20 dkg cottage cheese
- kb 10 - 12 db koktélparadicsom
- só, bors
- 1 tk aprított rozmaring
tetejére:
- 8 dkg liszt
- 5 dkg hideg vaj
- 1 kk fokhagymapor
- só, bors
- 1 tk aprított rozmaring
- A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat úgy, hogy maradjanak nagyobb darabok is a lisztben. Ezután annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
- A sütőt 190 °C - ra melegítjük, a paradicsomokat kétfelé vágjuk, a cottage cheese - t ízesítjük. A morzsához a lisztet összekeverjük sóval, borssal, rozmaringgal és a fokhagymaporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat.
- A tésztával kibélelünk egy piteformát, a tészta alját villával megszurkáljuk és rákenjük a cottage chesse - t, majd elhelyezzük rajta a paradicsomokat. A morzsát a paradicsomra szórjuk és kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése