»HOZZÁVALÓK«
- 20 dkg kukoricadara
- 6 dl víz
- 1 ek vaj
- 1 tojássárgája
- 8 dkg reszelt parmezán
- só, bors, kakukkfű - ízlés szerint
továbbá :
burrata vagy mozzarella
- koktélparadicsom
- olívabogyó
- A kukoricadarát megfőzzük a vízben, közben ízesítjük sóval és borssal. Ezután levesszük a tűzről, hozzákeverjük a sajtot, a kakukkfüvet és állandó keverés mellett a tojássárgáját. A masszát egy kb 22 * 22 cm - es folpackkal bélelt tepsibe simítjuk és pár órán át hűtőben dermesztjük.
- A polentából korongokat szúrunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, mellé helyezzük a paradicsomokat, majd 200 °C - on kb 10 percig sütjük. A kihűlt korongok tetejét megkenjük a tejszínes sajttal, elhelyezzük rajta a sült paradicsomokat és az olívát, végül megszórjuk kakukkfűvel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése