- 1 tojás
10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 dl étolaj
- 2 dl tejföl
- 2 db alma
- 12 dkg darált mák
- 8 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
krém :
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 10 dkg lágy vaj
- 1 kk őrölt fahéj
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaformát alaposan kivajazunk és behintjük liszttel. Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ezután kinyomkodjuk a levétől.
- A tojás habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk az olajat, a tejfölt, az almát, a szódabikarbónával vegyített lisztet, a mákot, a fahéjat és a citromhéjat. Az egészet alaposan összekeverjük, majd a masszát a formába simítjuk. Kb 40 - 45 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot és még melegen hozzákeverjük a cukrot. A kihűlt pudingot kihabosítjuk a vajjal és csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük, ezután tetszés szerint kidíszítjük vele a tortát.
Köszönöm, nagyon finom lett!
VálaszTörlés