,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. október 6., vasárnap

~ KEKSZES MÁLNALEKVÁROS KRÉMES ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 120 ml tej
-  20 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
- kb 8 - 10 db omlós kakaós keksz
Krém :
- 5 dl tej
- 4 ek rétesliszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 2 dl tejszín
továbbá : 
- 3 ek málnalekvár,
- kb 10 dkg omlós kakaós keksz

  • A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 25 * 25 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A tojás habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet, az olajat és a sütőporral vegyített lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, majd a kisebb darabokra tört kekszet a masszába nyomkodjuk és kb 20 - 25 perc alatt - tűpróbáig sütjük. A kihűlt tészta kekszes felét megkenjük lekvárral. 
  • A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük, még melegen hozzákeverjük a cukrokat és kihűtjük. Azután a tejszínt lágy habbá verjük, kevés habbal jól átkeverjük a krémet, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék tejszínhabbal. 
  • A krémet rásimítjuk a lekvárra, a kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk és rászórjuk a krém tetejére. 2 - 3 órán át hűtőben dermesztjük, majd tetszés szerinti szeletekre vágva kínáljuk. 






3 megjegyzés:

  1. Kedves Judit!
    Egy újabb nagyon jó recept. Gratulálok hozzá! Azt szeretném kérdezni, ha olaj helyett margarinnal szeretném csinálni, szerinted mennyi kellene bele?
    Köszönettel.
    Katalin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Katalin ! Szerintem az olaj alkalmasabb hozzá, a margarin a sütés során folyékonnyá válik, majd visszadermed ha kihűlt a sütemény, ezáltal szárazabb lesz.

      Törlés
    2. Kedves Judit!
      Köszönöm szépen a gyors választ.
      Üdvözlettel.
      Katalin

      Törlés