»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 120 ml tej
- 20 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
- kb 8 - 10 db omlós kakaós keksz
Krém :
- 5 dl tej
- 4 ek rétesliszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 2 dl tejszín
továbbá :
- 3 ek málnalekvár,
- kb 10 dkg omlós kakaós keksz
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 25 * 25 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A tojás habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet, az olajat és a sütőporral vegyített lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, majd a kisebb darabokra tört kekszet a masszába nyomkodjuk és kb 20 - 25 perc alatt - tűpróbáig sütjük. A kihűlt tészta kekszes felét megkenjük lekvárral.
- A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük, még melegen hozzákeverjük a cukrokat és kihűtjük. Azután a tejszínt lágy habbá verjük, kevés habbal jól átkeverjük a krémet, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék tejszínhabbal.
- A krémet rásimítjuk a lekvárra, a kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk és rászórjuk a krém tetejére. 2 - 3 órán át hűtőben dermesztjük, majd tetszés szerinti szeletekre vágva kínáljuk.
Kedves Judit!
VálaszTörlésEgy újabb nagyon jó recept. Gratulálok hozzá! Azt szeretném kérdezni, ha olaj helyett margarinnal szeretném csinálni, szerinted mennyi kellene bele?
Köszönettel.
Katalin
Kedves Katalin ! Szerintem az olaj alkalmasabb hozzá, a margarin a sütés során folyékonnyá válik, majd visszadermed ha kihűlt a sütemény, ezáltal szárazabb lesz.
TörlésKedves Judit!
TörlésKöszönöm szépen a gyors választ.
Üdvözlettel.
Katalin