,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. október 14., hétfő

~ GLUTÉNMENTES ALMÁS TÚRÓS SZELET ~















»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 15 dkg Gm zabpehely ( pl. : Naturmind ) 
- 12 dkg dió
- 5 dkg porcukor
- 12 dkg vaj 
- csipet só
- 1 kk Gm sütőpor
- 1 tojás
Almás töltelék :
- 4 alma
- 1 kk őrölt fahéj
- 2 - 3 ek cukor
Túrós töltelék :
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- kb 6 - 7 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só


  • A diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd kihűtjük és ledaráljuk. A zabpelyhet  - ha nagy szemű egy késes aprítóval apróra aprítjuk -  majd összekeverjük a dióval, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a sütőport és elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojást és az egészet összegyúrjuk. A masszát kétfelé osztjuk és folpackba csomagolva a mélyhűtőbe tesszük.
  • Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ezután alaposan kinyomkodjuk a levétől és ízesítjük cukorral, fahéjjal.
  • A túrós töltelékhez a tojást kétfelé választjuk a fehérjéből a sóval habot verünk, majd a többi hozzávalót alaposan kikeverjük és óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. 
  • Egy kb 25 * 25 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk, majd belereszeljük az egyik diós masszát, ezután egyenletesen eloszlatjuk rajta az almát, majd az almán  a túrókrémet. A másik diós masszát a tetejére reszeljük és 180 °C - ra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. 


1 megjegyzés: