»HOZZÁVALÓK«
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 ek cukor
- 1 kk só
- 3 dkg olvasztott vaj
- 3 dl tej
- 30 dkg eper
- szódavíz
töltelék :
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- cukor - ízlés szerint
- 2 - 3 ek tejföl
- A megmosott és megtisztított epret egy botmixerrel pürésítjük.
- A palacsinta tésztához a tojást egy tálba ütjük, kissé elhabarjuk, majd hozzáadjuk a liszet, a sót, a cukrot, a tejet, az olvasztott vajat, az eperpürét és csomónentesre keverjük. Ezután annyi szódavízzel hígítjuk, hogy a megfelelő állagot kapjuk.
- A masszát legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük, majd felforrósított palacsintasütőben pici olajon kisütjük a palacsintákat.
- A töltelékhez a túrót villával összetörjük, ízesítjük és betöltjük vele a palacsaintákat. Olvasztott csokoládéval megcsurgatva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése