,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. március 17., kedd

~ TAVASZI HABCSÓKOS MINIPITE ~



»HOZZÁVALÓK« kb 12 db 
Tészta :
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojássárgája
- csipet só
töltelék :
- bármilyen savanykás lekvár
- 3 tojásfehérje
- csipet só
- 50 ml víz
- 180 dkg cukor
- zöld, piros, lila ételszínező gél

  • A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztával kibéleljük a kivajazott és lisztettel behintett mini piteformákat villával megszurkáljuk és 190 °C - ra melegített sütőben, kb 20 perc alatt megsütjük.
  • A vizet a cukorral szirupos állagúra főzzük. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük, majd tovább verve lassan hozzácsurgatjuk a forró cukorszirupot. A tojáshabból keveset zöldre színezünk és egy levélkinyomóval ellátott habzsákba szedjük. A maradékot rózsaszínre színezzük, egy simacsöves habzsákba töltjük úgy, hogy a zsák oldalát pár helyen, lila ételszínezőbe mártott fogpiszkálóval becsíkozzuk.
  • A piték aljára lekvárt kenünk és a tojáshabbal kidíszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése