,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. március 19., csütörtök

~ MÉZES OROSZKRÉMSZELET ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 5 dkg lágy vaj
- 4 ek méz
- 12 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 3 ek tej
Krém :
- 1 tasak Dr. Oetker oroszkrém pudingpor tortához ( 78 g )
- 7 dl tej
- 12 dkg cukor
- 20 dkg lágy vaj
meggyszirup :
- 1 , 5 dl meggylé
- 4 ek cukor
továbbá :
- meggybefőtt, étcsokoládéforgács

  • A tésztához a sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy kb 18 * 25 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A vajat és a mézet összeolvasztjuk, a tojást kissé felhabostjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vajas mézet és tovább habosítjuk. Ezután hozzákeverjük a sütőporos, kakaós lisztet, a tejet és alaposan összekeverjük. A masszát a tepsibe szedjük és kb 25 - 30 perc alatt megsütjük. 
  • A meggysziruphoz a meggylét és a cukrot szirupos állagúra beforraljuk és megkenjük vele a megsült és kihűlt tésztalapot.
  • A pudingport megfőzzük a tejben és még melegen hozzákeverjük a cukrot. A vajat habosra keverjük, majd tovább habosítva két - három részletben hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot. A krémet elkenjük a tésztán, kirakjuk a tetejét félbe vágott meggyszemekkel és megszórjuk csokoládéforgáccsal. 3 - 4 óra hűtés után hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése