,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. április 4., szombat

~ ZÖLDSÉGES TOJÁSSAL TÖLTÖTT HÚSROLÁD ~















»HOZZÁVALÓK«
Fasírthoz :
- 60 dkg darált sertéshús
- 2 szikkadt zsemle
- 1 tojás
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 - 2 ek zsemlemorzsa 
Töltelék :
- 4 tojás
- 15 dkg párolt zöldbab
- 4 - 5 db koktélparadicsom
- só, bors
- 20 dkg tejföl
- 5 dkg liszt

  • A fasírthoz a húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott és alaposan kinyomkodott zsemlét, a tojást, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a zsemlemorzsát, majd ízesítjük és jól összekeverjük. 
  • A húsmasszát egy olajjal kikent folpackon szétterítjük. A tejfölben simára keverjük a lisztet és elkenjük a húsmassza tetején.
  • A tojásokat enyhén felverjük, hozzákeverjük a zöldbabot, a feldarabolt paradicsomot, ízesítjük sóval és borssal, majd egy olajjal kikent sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 °C - ra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Ezután a sült tojást ráhelyezzük a tejfölös masszára és a fólia segítségével az egészet feltekerjük, a végeket jól lezárva. 
  • Egy tepsibe 2 dl vizet öntünk és  belehelyezzük a tekercset ( a fóliával együtt )   majd ha a víz már elpárolgott, a tekercset kibontjuk a fóliából és szép pirosra sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése