HOZZÁVALÓK
- egy kisebb füstölt csülök
- 20 dkg feles borsó
- 30 dkg mirelit zöldborsó
- 1 nagy fej hagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 halványító zellerszár
- 1 db babérlevél
- só, bors, ételízesítő - ízlés szerint
A csülköt egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap a sárgaborsóval, babérlevéllel feltesszük főni, a a szárzellert és a mirelit borsót. Ízesítjük és teljesen puhára főzzük.hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott répát együtt megpirítjuk, majd hozzáadjuk a félig megfőtt leveshez. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt szárzellert és a zöldborsót. Ízesítjük és teljesen puhára megfőzzük.
Ha megfőtt kivesszük a levesből a húst, eltávolítjuk a babérlevelet és botmixrrel összeturmixoljuk. Ha nagyon sűrű lenne, hígítsuk vízzel. A csülköt csontozzuk ki, apróra vagdossuk fel és tálaláskor adjuk a leveshez.
JÓ ÉTVÁGYAT !
Nagyon jól néz ki és szeretném is :)
VálaszTörlésKöszönöm!:)Bátran merem ajánlani - nekem nagyon bejött!
TörlésCsodás fotók, nagyon fincsi lehet! :) Még soha nem főztem feles- és zöldborsót együtt, de jó lehet, főleg a füstölt hússal! :)
VálaszTörlésÉn is egy újságban láttam ezt a közösítést, mindkét borsó finom megfőzve,akkor együtt már csak fokozhatják egymás ízét.
TörlésA férjem nem szereti a krémleveseket, de ezt tuti megenné ő is! Ezt is el kell mentenem, és muszáj lesz megcsinálnom, mert nagyon tetszik!
VálaszTörlésGondolkoztam én is rajta, hogy összemixeljem - e? Mert már úgy is igen tartalmas nagyszerű leveske lett. Ha nem szereti a férjed a krémlevest, akkor csak magadnak mixelj össze egy két csészényit belőle.
Törlés