Az ünnepek alatti nagy falatozás után, igazán jólesik egy könnyű és egyben laktató finomság. Nagyon ízlett mindenkinek és ügyesen el is fogyott. Szerintem sokszor fogom készíteni, a rizspogácsát adhatjuk sült húsok, saláták mellé.
HOZZÁVALÓK
- 15 dkg rizs
- 25 dkg sovány túró
- 1 dl tej
- 4 ek liszt
- 4 db tojás
- pár szál újhagyma
- kaliforniai paprika, tv paprika
- 2 fej lilahagyma
- petrezselyemzöld
- só, bors, olivaolaj
Elkészítjük a rizspogácsát :
A rizst puhára főzzük. A túrót a tejjel, a liszttel és a tojásokkal jól kikeverjük, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzákeverjük a rizst. Az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk és belekeverjük a masszába és hagyjuk pihenni.
A lilahagymát és a paprikákat daraboljuk fel. Olivaolajon kb, 10 perc alatt pirítsuk meg, majd ízesítsük szükség szerint sóval, borssal.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat és kanál segítségével rakjunk halmokat az olajba, majd kissé lapítsuk el. Süssük mindkét oldalukat aranysárgára.
A meleg paprikával körítve kínáljuk a pogácsákat újhagymakarikákkal díszítve.
Guszta lett nagyon! Még nem ettem ilyet,de tetszik az ötlet,tuti ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésNagyon jó kis recept, vacsira tökéletes! :)
VálaszTörlésEz nagyon tetszik! Feltétlenül kipróbálós!
VálaszTörlésKöszönöm lányok!:)Ezt ki ne hagyjátok - mert tényleg nagyon finom és bátran a fűszerezésnél!
VálaszTörlés